tisdag 21 december 2021

Den pedagogiska miljön på Lysien

Vi på Lysien tänkte erbjuda er vårdnadshavarna  att ha en blick på hur ser ut vår lärmiljö och vad erbjuder vi barnen när de är på förskola, med tanken att ni får inte vara inne i våra hemvister. Vi erbjuder en pedagogisk, utvecklande och trygg miljö för alla barn där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Vi uppmuntrar och erbjuder ett utforskande och tematiskt arbetssätt med leken i fokus för lärandet.


Vi arbetar med mindre grupper för att tillgodose barns olika kompetenser och behov där barnen utvecklar sin sociala kompetens och lär av varandra genom lek med andra barn och att vara i en grupp.


Vi vill också att barnen får ett varmt förhållningssätt till både natur och miljö. Vår förskola lägger därför stor vikt vid miljöarbete.

Inomhusvistelsen är lika viktig och här får barnen utveckla sina individuella egenskaper och intressen i en strukturerad och inspirerande pedagogisk miljö. Vi har delat in vår innemiljö i olika pedagogiska miljöer som alla är grundade i läroplanens mål och där materialet förändras utifrån barnens intressen.








 Vi vill erbjuda en stimulerande miljö som tillvaratar barnens nyfikenhet, intressen, och behov. Leken är grunden för allt lärande och utveckling i förskolan. Med tilltalande material, olika spel och pedagogiska leksaker utmanas barnen att vara kreativa, skapa fritt, och samspela med sina vänner vilket gör att de utvecklas socialt, emotionellt, kulturellt och motoriskt. 

Vi arbetar medvetet med att främja barns språk-och matematiska utveckling på ett inspirerande och roligt sätt.


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...