torsdag 16 december 2021

Flamman- Lucia och pepparkaksbak

Måndagens Luciafirande blev en fin stund där vi tillsammans sjöng alla sånger vi tränat på. Några barn ville prova på att gå i tåg så det gjorde de och anslöt till kompisarna som satt vid granen. Efteråt festade vi på clementin och pepparkaka! I måndags passade vi även på att baka egna pepparkakor som barnen fick ta med hem. Vidare i julens tecken fick de barn som ville göra julpyssel i form av tomtar och smällkarameller. 
Vi fortsätter att varje dag öppna adventskalendern och denna vecka läste vi två böcker på arabiska. 
Vi pratade om hur bokstäverna skiljer sig från svenskans och att man på arabiska läser åt andra hållet. Böckerna lästes först på arabiska och därefter på svenska men genom att titta och prata om bilderna kunde några barn lista ut vad handlingen var!

Veckan har också bjudit på teaterföreställning i rörelserummet. I onsdags gick barn födda 2018 och såg "Nasse har en stol", vilket var väldigt uppskattat av barnen. Imorgon, fredag, ska resterande barngrupp gå och ha en gemensam sångstund med andra hemvister.

Nästa vecka går några på julledighet så vi passar på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År så ses vi i januari då vi går in i en ny spännande och lärorik termin! 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...