måndag 13 december 2021

Lysien


 Hänt i veckan v 49

Vi har denna veckan fått ett nytt barn som börjat hos oss på Lysien. Välkommen!

Denna veckan har vi öppnat nya luckor där vi fått nya uppdrag av tomtenissarna. Vi har bland annat sjugit våra julsånger som vi övar till lucian och spelat olika instrument till. Vi har även lyssnat till sagan om "de tre tomtarna" som är en version av den klassiska sagan Bockarna Bruse men med tomtar som behöver gå över bron för att lämna julklappar istället. Våra äldsta barn har även lyssnat på sagan "de tre tomtarna och vargen som ville fånga dem"  I denna saga fick barnen hjälpa tomtarna att bygga nya hus med olika material så som snö ( bomull), isblock(magnatiles) samt ttä ( tröklossar). Men den stora vargen kom och blåste ner de två första med de tredje var hållbart och genom en listig fälla lyckades lura iväg vargen.

Vi har under veckan erbjudit barnen att skapa olika julpyssel som bland annat julkort, tomtar och smällkaramell. Vår gran är även färdig och står nu utanför vår avdelning.


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...