måndag 20 december 2021

 2021-12.16

Till dig med barn i Malmö stads förskolor
Tack för all hjälp i kampen mot smittan

 

2021 har varit ännu ett tufft år för många av oss. Spridningen av coronavirus i ständigt nya mutationer har tvingat oss att anpassa våra liv på ett sätt som vi inte önskat. För oss i förskolan har pandemin tvingat fram nya rutiner och arbetssätt. Målet har varit att fortsätta att hålla öppet och erbjuda en rolig, trygg och lärorik plats för barnen – samtidigt som vi begränsar risken för smittspridning.

Stort tack till alla er som har stöttat oss och hjälpt till i arbetet med anpassningarna. Och eftersom pandemin verkar fortsätta ytterligare en tid vill vi redan nu be om fortsatt tålamod med de åtgärder som krävs för att hålla förskolan fri från smitta.

Som vanligt gäller detta på Malmö stads förskolor:

·        Barn och vuxna som är friska är välkomna till förskolan. Den som är sjuk ska stanna hemma för att minska risken för spridning av covid-19 och andra sjukdomar.

·        Efter sjukfrånvaro kan barnet komma tillbaka till förskolan när det sig friskt och orkar med de vanliga aktiviteterna på förskolan. Region Skånes broschyr När ditt barn blir sjukt kan vara en hjälp för att bedöma om barnet är tillräckligt friskt för att vara på förskolan. Tänk på att en dag på förskolan kan vara mer ansträngande för barnet än om det är hemma.

·        Har barnet haft symtom på luftvägsinfektion (exempelvis halsont, feber, hosta och sjukdomskänsla) behöver det stanna hemma tills det är friskt och har varit feberfritt i minst ett dygn. Barnet kan sedan komma tillbaka till förskolan, även om det har kvar lätta symtom som hosta eller snuva.

·        Undvik trängsel vid hämtning och lämning, och hjälp ditt barn att sköta hygienen noggrant. Håll koll på rutinerna på ditt barns förskola, och fråga personalen om du är osäker på vad som gäller.

·        Mer information hittar du på malmo.se/forskolacorona

 

Återigen, ett stort tack till er alla för ett gott samarbete under året!

Förskoleförvaltningen, Malmö stad




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...