onsdag 8 december 2021

Prassel vecka 48

 

Måndag: Vi startade veckan med att öva på luciasångerna och tillsammans kolla på en kort film om barnkonventionen. Därefter jobbade en liten grupp vidare med vårt projekt. Barnen fick samtala om en bok som vi använt oss av som handlar om nyckelpigor. Barnen fick svara på frågor som kommer att ligga till grund för att gå vidare till en dramatisering av boken. Utelek på gården.

 

Tisdag: Barnen fick testa på olika yogarörelser för att sedan röra sig till mini-röris och bamsegympa. Vi testade balansen och sen fick vi upp pulsen. Vi avslutade med avlappning. 

 



”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning”.

 

Onsdag: Vi hade en station inne på avdelningen där barnen blev erbjudna pepparkaksbakande. Barnen fick själv komma när dem kände sig redo att ta en paus i sina rollekar som pågick inne på avdelningen. De barn som vill göra pepparkakor fick göra det. Vi kommer vid ett senare tillfälle erbjuda det igen för de barn som inte ville göra det denna gång.





På eftermiddagen dramatiserade en grupp nyckelpigans livscykel. Barnen var engagerade och tyckte det var en spännande undervisning där dem började som små ägg och följde sedan nyckelpigans livscykel där den steg för steg förvandlades till en nyckelpiga!

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som drama och rörelse”.

 

Torsdag: Utevistelse på gården.


Fredag: Utevistelse på gården.






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...