torsdag 16 februari 2023

En summering av veckan på Metallika

Hej!

Denna vecka i tisdags uppmärksammade vi Alla hjärtans- dag, där vi delade frukten i hjärtformer och sjöng vår kompissång. Barnens tankar kring Alla hjärtans- dag var att det är när man tycker om någon och när man kramas. Vi skapade egna hjärtan med hjälp av hushållsrullar som vi klippte och vek till hjärtformer som barnen därefter doppade i valfri färg på ett papper. Barnen observerade att när man inte har ett jämnt tryck på rullen så blev det en annan form- jo en cirkel!!

  

Förskolan ska ge alla barn förutsättningar att utveckla…

"fantasi och föreställningsförmåga"

"förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap"

I onsdags besökte vi en lekplats i närområdet och tog bussvagnarna dit. Vi hade även med oss några kompisar från Farao. Barnen gungade, klättrade i klätterställningen, åkte massor av rutschkana och hittade gatukritor som vi målade med. 

 

Förskolan ska ge alla barn förutsättningar att utveckla…

"motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande"

Under torsdags-samlingen tog vi fram våra bildstöd med takk-tecken och berättade för barnen att vi skulle plantera popcornkärnor. De flesta av barnen har varit med innan när vi odlat och planterat så de har en del kunskaper kring vad som behövs. Barnen hjälpte till att hälla jord i mjölkkartongerna som vi använde oss av, och fick trycka ner en kärna var.

Barnens ord:

"Vi behöver jord"

"Frö"

"Jorden är brun" (Tecknar samtidigt)

Efter vi planterat i våra två grupper, läste vi vuxna varsin planteringsbok vid respektive bord, där vi upprepade vad vi behövde och hur fröet/kärnan utvecklas och växer först till en grodd och därefter till en växt, i form av exempelvis blomma eller grönsak. 

 

Förskolan ska ge alla barn förutsättningar att utveckla…

"förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen"



Vi vill passa på att önska er en trevlig helg och ett stort tack för denna vecka! 🌻

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...