tisdag 14 februari 2023

Lysien

 Hänt i veckan v 6.

Vi inledde veckan med att besöka Förskolans musik- och rörelserum. Där fick barnen prova att ge varandra instruktioner i hur vi skulle röra oss. Vi provade även att spela tamburin och sjöng sången " bom, bom, bom". I denna sång provar en att tex. sitta ner och spela, hoppa och spela osv.

Eftrr detta byggde vi upp en hinderbana där barnen fick hoppa, krypa, snurra, balansera. Här fick barnen möjlighet att utveckla sin motorik, kordinationsförmåga samt turttagning. 


I tisdags delade vi upp oss i två grupper där ena gruppen var inne på Hemvisten och dansade och byggde och konstruerade med olika material. Den andra gruppen var ute och använde oss av bokstavskort där det finns en rörelse till varje bokstav. Varje barn fick ett kort med en bokstav som de visade för kompisarna och så gjorde vi rörelsen tillsammans. Vi ser ett stort intresse för bokstäver hos många av barnen och detta vill vi uppmuntra på ett lustfyllt och meningsfullt sätt. Efter lunchen tittade de barnen som inte sov på UR's program "livet i bokstavslandet"


Vi har under veckan läst sagan "Guldlock och de tre björnarna" genom att använda oss av bilder några av barnen har även provat att dramatisera sagan och provat de olika rollerna. Genom sagan och berättande med bilder och konkret material ser vi att Barnens språk utvecklas, de benämner färger, storlek och får förståelse för hur en saga är uppbyggd med en början, händelser i sagan och ett slut. 


Veckan avslutades med en gemensam sångsamling ute på gården. Där sjöngs både sånger som var välbekanta för barnen samt några nya sånger. Det blev mycket sång, rörelse och glädje tillsammans. 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...