fredag 10 februari 2023

Vecka 6 hos Metallika

Under denna vecka har vi hunnit med en hel del... :)

Vi har passat på att promenera/åka bussvagn till den nya Skogslekplatsen i Rönneholmsparken, där barnen fått utforska den nya lekplatsen. Barnen gungade, åkte rutschkana, gick balansgång och klättrade på spindelnätet. Vi har också haft barnråd inom Grönflagg, där två barn från varje avdelning har fått vara med att så gula ärtor och plantera tulpanlökar (se inlägg "Barnråd på orange kluster").

Barnen har visat ett intresse för olika fordon, så vi har projicerat upp så barnen kunnat åka bland annat tåg, bil och flygplan. Vi satte fram stolarna på en rad, och barnen satte sig ner och åkte på ett äventyr


Vi har påbörjat vårt nya projekt "Våra sinnen", där vi har börjat med hörseln och samtalat kring örat. Vi har haft en samling där vi introducerade projektet genom att öva på hur många stavelser vi har i våra namn genom att klappa händerna. Därefter gjorde vi samma sak fast vi stampade fötterna. 

Aktivitet 1: Vi tränade med Blue-boten på en egenskapad karta med olika djur och tillhörande QR-koder med djurläten. Det blev spännande samtal kring djurens läten, vi tecknade med takk-tecken samt pratade om vad djurens barn heter. 

Barnens ord...

"Fåret har ett litet lamm"

"Hund...VALP"

"Kattungar har ju katten"

"Grisunge... aha kulting"

"MUU" (tecknar samtidigt)

"Mjau" (tecknar samtidigt)

Aktivitet 2: Vi utforskade andra olika djurs olika läten samt olika instruments läten på en pedagogisk app på lärplattan. Vi använde oss här också utav takk samt satte ord och begrepp på de olika djuren och instrumenten. 

Barnens ord...

"Hunden voff voff"

"Anka kwak"

"Grisen nof nof"

"Det är en trumma som vi har"


Veckans takk-tecken inför nästa vecka kommer att bli ÖRAT, vilket också står utanför Metallikas dörr.


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...