måndag 6 februari 2023

Lysien

 Hänt i veckan v. 5

Vi hälsar välkommen till en ny kompis på Lysien.

Vi har under veckan varit ute på gården och lekt och utforskat lutning och friktion genom att klättra upp och nedför våra kullar på gården och att glida nedför kullarna eller rutschkanan.

I tisdags deltog vi i "Upp och hoppa" dagen som arrangeras av generation pep som vi har som inspiration i vårt Grön flagg arbete med målet Livsstil och hälsa. Syftet med "Upp och hoppa dagen" är alla barn och ungas rätt till ett hälsosamt liv.

Vi har fortsatt att erbjuda gympa med Mamma Mu och Kråkan eftersom barnen efterfrågar detta och vi ser att deras motorik, kroppsuppfattning och samarbete utvecklas genom att på ett lustfyllt sätt röra på sig på olika sätt till musik. 

Vi har även under veckan introducerat Bokstavsgympa. Vi har kort på alfabetet alla bokstäver och till varje bokstav finns en rörelse. Ett barn i taget får välja en bokstav och vi gör sedan rörelsen tillsammans. 

I torsdags var vi på utflykt till Rönneholms parken och besökte skogslekplatsen. Där klättrade barnen i spindelnätet, åkte rutschkana, balanserade på stubbar och stockarna samt lekte rollekar i flugsvampen och på kantarellerna. 


Barnen har visat ett stort intresse av att leka affär i vår kiosk. Vi vuxna är med och handleder dem i leken och hjälper dem i turtagande och hur en gör när de ska köpa något eller vara drn som arbetar i kiosken. Några av barnen har varit i vår lerateljè och skapat kakor och glassar i lera som vi kan använda i leken i kiosken.

Skapande



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...