fredag 24 februari 2023

Sportlov på stubben

Måndag: gick till nyöppnade lekplatsen i Rönneholmsparken. Barnen lekte affär i svampen, klättrade som spindlar i nätet och åkte nya rutschkanan! Nya kompispar bildades också. 
Värdegrundsarbete: Vi pratade mycket om hur man är en bra kompis, att vi behandlar kompisen som vi vill bli behandlad. 

Tisdag: Ateljén bjöd in till målning på stort papper! Barnen fick välja vad dom ville rita och det blev blandade resultat. Någon ritade ett hus, någon ett självporträtt en tredje abstrakt konst osv. Eftermiddagen spenderades i solen på gården :)



Onsdag: Vi passade på att låna ateljén en stund till och gjorde blombuketter av handavtryck! Spännande resultat! Färgglada buketter som passar bra till våren intågande.


Vi gjorde även ny lera då det efterfrågats av barnen. Vi röstade om vilken färg som skulle användas för att färga leran, det stod mellan röd och grön. 1-3 blev det.
                                                      

Torsdag: Vi promenerar till Brandbilslekplatsen och leker. Det blev mycket lek i just brandbilen men vi provade även att åka nerför ledstången, såsom brandmännen gör :)

Fredag: Stubben var så få barn att vi slog ihop oss med Pappis

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...