fredag 10 februari 2023

Vecka 6 på Farao

En härlig vecka på Farao är till ända och vi har hunnit med mycket rolig lek och lärande.

I måndags var det dax för bygg och konstruktion på takterrassen och det var också första dagen som vår nya kollega Natalie var hos oss på Farao. Hjärtligt välkommen Natalie!

Vi har varit på utflykter till två olika lekplatser. Fyraåringarna (de som fyller fyra i år) gick en promenad i Rönneholmsparken och lekte på den nya lekplatsen. De yngre barnen åkte bussvagnarna och utforskade en annan lekplats. 

Vi har också provat lådcyklarna på gården för att testa innan vi ger oss ut på gatorna. Natalie har cyklat lådcykel många gånger och var en proffsig lärare. Barnen tyckte det var jätteroligt och Annette (som aldrig cyklat med lådcykel innan) cyklade "jättesnabbt" =) enligt ett barn. 

En dag gjorde vi egen teater med Bockarna Bruse. Barnen var fantastiskt duktiga på att spela sina roller och skiftades om med de olika rollerna! Så engagerade barn som hade ett fint samarbete.

Idag har vi introducerat blålera till några barn medan några gick till biblioteket och lånade nya böcker.










Trevlig helg på er allihopa!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...