fredag 24 februari 2023

Hänt på Nova-kras

Tiden som har gått har vankats utav både matematik, livsstil och hälsa, Alla hjärtans dag, massa bak och gott, men också en del roliga skratt och gemenskap. 

Barnen har lärt sig om olika kroppsdelar och skelettet och har även samarbetat och skapat en skelett i Rönneholmsparken med hjälp utav pinnar och stenar. 

Barnen har även besökt den nya lekplatsen som finns i Rönneholmsparken och det var barnen väldigt nöjda över. 

Vi har fortsatt med vårat arbete med flerspråkighet och har börjat koppla våra olika teman till flerspråkighet. En del arbete med alfabetet har också blivit ett rolig aktivitet i barngruppen där de skapar egna ord av bokstäver., Vi har matematik dagligen i olika sammanhang där barnen får räkna kompisar, dra ifrån och lägga till, räkna frukt, ordningstal när de står i kö, lek med geometriska former. De leker ofta med en stor tärning och går steg efter hur mycket dem hade slagit. 

Rörelse har blivit en stadig aktivitet som barnen tycker mycket om och ser alltid framemot nya rörelseaktiviteter, en del aktiviteter är stående barnen uppskattar fortfarande dansstopp och miniröris. En del stafett kommer det också bli på gården nu när vädret börjar bli bättre. 

Barnen har uppmärksammat att våren har kommit igång och märkt att en del blommor "har hoppat fram" ifrån vintervilan som ett barn kom på att man kunde säga. I veckan gjorde de fint i vår odlingspall och planterade ut vår krydda, oregano, som barnen fick ifrån Bokträdgården när de var på utflykt.  


Vi vill även göra en påminnelse om att förskolan hålls stängd onsdagen den 1 Mars, då vi i personalen har utbildningsdag. 


Trevlig helg önskar vi på Nova-Kras 








Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...