torsdag 5 maj 2022

Batman-odling,Sopsamlarmonster

Förra veckan började vi att plantera, potatis, morot, sallad och pumpa ute i vår odlingslåda. Vi delade oss i 3 grupper för att alla barn ska få möjlighet att fråga och reflektera. Barnen inkluderades genom hela processen. ” Vi kämpade på”!
Odlingsjorden var hård, den behövdes finfördelas. Några barn smulade jorden med händer andra använde sig av spade. Vi hjälptes också åt med att fylla på med hästgödsel och samtalade om varför det är bra att ha hästgödsel i och förutsättningar för att någonting ska kunna växa. Barnen fick möjlighet att plantera den grönsak de älskar mest.

Vi avslutade med att vattna.
 Det är viktigt att skapa god relation till naturen, exempelvis för att barnen ska förstå hur viktigt det är att bevara naturen och hållbar utveckling.
Denna veckan fortsatte vi med plantering eftersom de villa plantera paprika,tomat och vår självvattnande böna som vi gjorde experiment med och den hade blivit riktigt stor.













Igår hade vi på besök Hässleholms kommun med sina Sopsamlarmonster som läste en saga för oss. De hade ett dockhus med 6 olika Sopsamlarmonster som sagan handlade om.
De ställde frågor till barnen och barnen var väldigt ivriga att svara. Vi pedagoger var stolta över barnens förståelse och kunskap om hur viktigt det är att bevara naturen och hållbar utveckling.








Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...