fredag 20 maj 2022

Lysien (språkvecka)


 V. 20

Vi har haft bokläsning på den stora gården på persiska språket och även på svenska . Barnet som lyssnade på denna sagan var väldigt intresserade av det och han kände sig trygg med det. De andra barnen var med och lyssnade också. Barnen fick se bilder på boken och sedan Pratade vi om figurer som apan, elefant, fågel och fisk och berättade för barnet om hur man uttalande olika djur på persiska språket.






Tisdag

Vår  student praktikant på lysien har gjort e n arbetsuppgift i rörelse rummet tillsammans med några barn. 

Barnen har samarbetat tillsammans och lade ner hinderbana på golvet och testade sig fram och kröp in i en tunnel, gick på taktila plattor, hoppade på madrassen och åkte rutschkanan.




Barnen utforskade i gräset :

Tillsammans med barnen hittade vi en nyckelpiga på gården i gräset och då hade barnen tittade nyfikna på den och dem ville hålla nyckelpigan i sin hand och barnen verkade vara väldigt glada över att se nyckel pigan. 



Vi har haft bokläsning om Nyckelpiga och andra insekter på gården. 















Onsdag 

Vi har haft bokläsning tillsammans med barnen ute på gården och barnen var så intresserade och engagerade av att lyssna och tittade på bilder. 


Dessa böcker handlade om insekter som daggmask, groda, nyckelpiga och myror. 






Barnen lärde sig många nya ord på insekter och kommer att lära sig mycket om naturen i fortsättningen. 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...