fredag 6 maj 2022

Blogg vecka 18- Farao

 

Måndag: Vi började veckan med att ha samling ute i det fina vädret. Under samlingen var det högläsning som barnen tyckte om. På eget initiativ tog barnen själv varsin bok som de läste ur och bläddrade i. En grupp barn gick ifrån och hade frilek.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

       intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa,

 



Tisdag: Var det utelek i det fina vädret där barnen hade skapande ute

 

Onsdag: Gick hela barngruppen på utflykt, vi åkte till kyrkogården vid Gustav Adolfs torg och letade efter nyckelpigor. Vi letade och letade men hittade inga, tråkigt! På vägen hem räknade vi hur många hundar vi såg. Vi räknade på både svenska och Engelska.




Torsdag: Hade vi samling och åt frukt, under samlingen hade vi samtal om värdegrund. Vi pratade om hur viktigt det är att dela med sig och vänta på sin tur.

”Man får inte trängas! ”

”Man ska vänta på att en fröken säger ens namn.”

Efter fruktstunden gick hela barngruppen ut och hade frilek. Några barn gick över till stora gården och cyklade runt och låtsades köra motorcyklar.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

·       förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,

 

       nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära

 

 

Fredag: En grupp gick ut och hade frilek, medans en grupp stannade inne och hade aktivitet. Aktiviteten handlade om nyckelpigan, tillsammans med en pedagog läste barnen fakta om nyckelpigan. De läste om vad den äter, var den sover, när den sover (årstid) och hur många sorters nyckelpigor det finns och att de kommer i olika färger.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

·       förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och

samtala om naturvetenskap och teknik,






 

Vi önskar er en trevlig helg

Hälsningar

Personalen på Farao!

 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...