torsdag 19 maj 2022

Flamman- Språkvecka

Denna vecka har vi haft Språkvecka på Rönneholm för att fira den språkliga mångfalden. Barnen har erbjudits olika språkutvecklande aktiviteter ute på gården. Vi har haft högläsning med litteratur på olika språk, vi har gått sagopromenad där vi fick bekanta oss med kända sagofigurer som Alfons, Pippi Långstrump och Bamse. Barnen har också haft möjlighet att prova på att forma bokstäver med hjälp av alfabetet och bokstavsstämplar. I torsdags, på förskolans dag, blev alla barn bjudna på skönsång från de barn som ska börja förskoleklass till hösten. De sjöng några sånger från Förskolekören, vilket var väldigt fint och uppskattat! Dagen avslutades med glass till mellanmål. Vilken fest!





Utöver veckans språkliga undervisning har vi också fortsatt med vårt odlingsprojekt. Barnen har blivit medvetna över vikten att vattna plantorna och de kommer själva med uppmaningar att vi måste gå och vattna i odlingslådan. Härom dagen kunde vi se att det börjat komma upp små gröna skott. 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...