torsdag 5 maj 2022

Gult kluster firar Eid!

Denna vecka har vi på gult kluster uppmärksammat Eid, som är en muslimsk högtid. Detta genom att bl. a läsa boken "Eid- en festdag". Vi har samtalat om vad Ramadan och Eid betyder och att det är många barn och vuxna från förskolan som just nu firar Eid. De barn som firar hemma har fått möjlighet att berätta om festligheterna. Vi kan märka en glädje och stolthet hos barnen när de får berätta om sina erfarenheter. Härligt att se! Idag, torsdag, var hela klustret uppe på vår takterrass för att fira Eid och där fick barnen smaka på en kaka som heter Basbousa. Denna bakades dagen innan av några barn och den fick ett högt betyg av kompisarna. Till tonerna av arabisk musik fick barnen också möjlighet att måla en stor gemensam målning, bygga med olika byggmaterial och att lyssna till högläsning på scenen. Det var en väldigt festlig och härlig stund! 




Ur Lpfö18:

Förskolan är en social och kulturell mötesplats som ska främja barnens förståelse för värdet av mångfald. Kännedom om olika levnadsförhållanden och kulturer kan bidra till att utveckla en förmåga att förstå och leva sig in i andra människors villkor och värderingar. 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...