fredag 13 maj 2022

Pappis

 

Denna korta vecka har Pappis barn ägnat sig åt odling, utforskning och experiment. Barnen har planterat persilja, rädisor, morötter, potatis och ärtor i odlingslådan. Vi pratade vid samlingen vad en växt behöver för att växa.

På gården hittade barnen äppleträds små kvistar med blommor. Då tog vi in dem och utforskade med mikroskopägg. Senare målade barnen ett träd och sjöng samtidigt ”förtrollande träd”

I Rönneholms park besökte barn vårt Näsdukträd , vi hittade en blomma som vi ska undersöka med äggmikroskop.

I onsdags var de barn som ska börja i förskoleklass till hösten på Rönnens förskola och övade på körsångerna. Det gick jättebra.

 Idag påbörjade barnen experiment med solrosor. Barnen har olika svar på vad de tror kommer att hända i solros-experimentet.  Vi planterade solrosfrön i fem olika krukor:

-          utan ljus

-          utan vatten

-          utan jord (med bomull istället)

-          utan jord och bomull (med endast vatten)

-          utan syre (i plastpåse runtom krukan)

Fröna ska få gro på olika villkor. Vi fick många intressanta förslag och gissningar från barnen när de kom fram angående solrosfrön ska sättas i mörkhet. Fortsättning följer på detta till nästa vecka,

Trevlig helg!

 

 

 









Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...