fredag 20 maj 2022

Prassel vecka 20

 Måndag: Denna vecka har vi språkvecka på förskolan för att fira den språkliga mångfalden. Det har erbjudits olika språkutvecklande stationer ute på gården och barnen har fått testa på olika aktiviteter som måla, högläsning av varierande litteratur på olika språk och sagorunda med Alfons Åberg, Lejonkungen, Pippi Långstrump och Bamse. Vi hade högläsning för barnen och där fick dem lyssna på mamma mu på spanska.


Tisdag: Tisdagen fortsatte att erbjuda högläsning, målning och sagorundor.

Barnen har även visat stort intresse för nyckelpigorna denna vecka och tillsammans har vi pratat om nyckelpigor och hittat många olika. En del hade bara två prickar och var lite mindre medan andra hade väldigt många prickar och var större. Det blev många intressanta och spännande samtal kring detta.

Innan maten projicerade vi upp sagan om Pippi Långstrump.

Onsdag: En grupp gick sagovandringen på gården, där fick dem lyssna på olika sagor och även musik. Där fanns Alfons Åberg, Pippi Långstrump, Bamse och Lejonkungen. Den andra gruppen hade högläsning och fick ta del av en bok om nyckelpigor och Rosa bondgård. Det erbjöds även gympa och rörelse ute på gården.

Torsdag: Cykelutflykt till hav- och strandlekplatsen i Hammars park


Innan mellanmål pratade vi om kroppen och skelettet. Barnen fick vara med och placera ut de olika delarna och tillsammans bygga ett helt skelett.



Fredag: Vi avslutade veckan med att vara i ateljéerna uppe på andra våningen. En grupp målade och den andra gruppen utforskade lera och gjorde gipsfigurer.

 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...