fredag 13 maj 2022

Blogg v.19

 

Vecka 19

Måndag: Var hela klustret ute och hade frilek. Barnen bakade pajer och massa andra bakelser, visa barn utforskade frågade vad som man odlat i buskarna och andra barn cyklade runt i det fina vädret.

Tisdag: Vi var ute och hade frilek. Hela hemvisten gick ut och hade samling ute och åt frukt. En kompis fyllde år och vi firade det med att sjunga ”vi gratulera” till kompisen. Efter lunchen hade barnen lite konstruktion och byggde med magneterna några barn ritade nyckelpiga. Barnen deltog i en aktivitet där de fick rita och måla siffrorna 1-5.

Onsdag: Hade vi utelek tillsammans med alla i klustret, vi erbjöd barnen läsning ute på gården.

Torsdag: Förskolan var stängd VU-dag.

Fredag:  Vi fortsätter vårt arbete med nyckelpigan, den här gången gick vu ut på utflykt och fortsatte leta efter nyckelpigor som vi kan fånga. Tyvärr hittade vi inga, däremot såg vi en del fåglar och flygplan. Barnen passade också på att gunga och åka rutschkana. När vi kom tillbaka till förskolan läste vi boken  ”nyckelpigan”. Baarnen fick lära sig att det finns 2000 sorters nyckelpigor och att de kommer i många färger.






Läroplanen:

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

. nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära

. förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld,

• intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och hur de används för att förmedla budskap,

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...