fredag 6 maj 2022

Prassel vecka 18

Måndag: Utedag på gården.

Tisdag: Tisdagen bjöd med på en utedag. En grupp gick iväg till lugna trädgården för att plantera i våra pallkragar. När vi kom till lugna trädgården var där ett barn som direkt ville gå och kolla på plankan som vi grävde ner i höstas.

”Oh, kan vi inte kolla och se vad som har hänt med plankan? Tänk om den försvunnit helt i jorden”

Vi gick bort till pallkragen där vi grävt ner plankan men vi alla blev överraskade då vi hittade plankan bredvid pallkragen. Den låg på gräsmattan och barnen gick direkt fram och diskuterade vad som hade förmultnat.

”Päronet har förmultnat”

”Ja, päronet har försvunnit”

”Men plastbiten är fortfarande kvar”

När vi observerat klart plankan började vi med att rensa bort ogräs från pallkragen och sen fick barnen röra om i jorden innan vi hällde på ny jord som vi hämtat från en påse med odlingsjord. Tillsammans satte vi pumpakärna, paprikakärnor och rödbetsfrö.


Onsdag:
Den grupp som var med ute i lugna trädgården gick idag upp till ateljén (återbruket) för att göra skyltar till och sätta i pallkragarna där vi odlade dagen innan.

En grupp var inne och hade programmering med roboten. Vi fortsatte prata om vad de olika djurens mamma, pappa och barn heter. Efteråt gick gruppen ut.

Den tredje gruppen hade bygg och konstruktion ute på gården.

När vi var ute på gården kom Plastis på besök och när vi kom in på avdelningen igen lyssnade och dansade vi till Sopsamlarmonstret.


Innan lunch hade hela gruppen ett zumbapass inne på avdelningen.

Torsdag: Hela gruppen gick tillsammans till lugna trädgården för att visa resten av gruppen vad vi hade gjort ute i pallkragarna och berättade vad dem hade planterat. Vi satte även upp skyltarna för att veta vad vi hade planterat var. Efter det så körde vi ett minirörispass.




Fredag: Denna vecka avslutade vi med rörelse och sång till förskolekörens låtar. Efter det gick vi ut på gården.

 

Trevlig helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...