fredag 13 maj 2022

Flamman- odling

Denna vecka har vi bl. a ägnat oss åt odling. Barnen har satt ner solrosfrön i vår odlingslåda och under tiden samtalade vi om vilka förutsättningar som behövs för fröet att börja växa. I reflektion med barnen kom vi fram till att det behövs jord, vatten, sol och luft. Idag, fredag tittade vi till odlingslådan och barnen vattnade än en gång. Dock kunde vi ännu inte se att det börjat växa men det gör det förhoppningsvis snart. Vi kommer att fortsätta fokusera på odling och nästa steg är att odla tomater med syfte att barnen ska få följa matens väg från frö till färdig grönsak. Tomaterna kan vi förhoppningsvis  smaka på till sommaren!

Nästa vecka är det språkvecka och barnen kommer då att erbjudas olika språkutvecklande aktiviteter som högläsning, skrivhörna och sagopromenad. Som en del i vårt arbete med Läslyftet kommer vi också att koppla flerspråkighet till veckan där vi bl. a läser litteratur på olika språk. 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...