fredag 29 april 2022

Farao Blogg vecka 17

 


Måndag: var hela barngruppen ute på gården i det fina vädret och lekte. Två grupper gick iväg och odlade paprikafrön tillsammans med två pedagoger. Den andra gruppen hade frilek, i frialeken cyklade barnen runt på gården.



Tisdag: En grupp stannade inne och läste boken ”säg förlåt” som handlar om att säga förlåt efter att man har varit taskig och slagit en kompis. Vi diskuterade också om det var tillåtet att ta en leksak från en vän utan att be om lov. Vi diskuterade också kring varför man inte ska slåss. Resterande barngrupp var ute på lilla gården och lekte staplar och konstruktion.


Onsdag: Gick hela barngruppen på utflykt vi kollade på konstutställningen som var på Pildammsparken och tog en runda i det vackra vädret. Därefter stannade vi upp vid en damm och gick igenom vilka djur, insekter och växter som lever i dammen. På vägen hem såg vi ankor och gäss som satt ner tillsammans med sina ungar.






Torsdag: Var hela barngruppen ute på gården och hade frilek samt skapande, där de fick skapa träd av toarullar. Vi gick igenom färgerna tillsammans med barnen, vilket barnen tyckte var roligt.

Fredag: Gick hela klustret ut till gården och lekte då det var fint väder ute. Samtidigt tittade vi på teater som handlade om "bockarna bruse" där trollet som bor under bron blev erbjuden tre äpplen istället för att äta upp "bockarna Bruse". Vi avslutade med att läsa boken "Jag vaktar Allan". 



 

Vi önskar er en trevlig helg

Hälsningar

Personalen på Farao!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...