fredag 29 april 2022

Prassel vecka 17

Måndag: I måndags hade vi utedag. Barnen cyklade, ritade med kritor, gungade och utforskade resten av gården.

Tisdag: Vi delade upp barnen i 2 grupper. Grupp 1 hade skapande upp i ateljé med lera. Barnen blev erbjudna olika djur som inspiration men eftersom leran var ett nytt material så blev det utforskande av leran istället och barnen bekantade sig med den.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap” (Lpfö18)

Grupp 2 hade programmering med blue boten, där fick barnen välja vilket djur roboten skulle gå till. Barnen fick även lära sig de olika namn på hästens familj. Pappa hingst, mamma sto och barnet föl. Efter det så gick barnen ut på gården. Där erbjöds det läsning av böcker och möjlighet att sitta och rita vid bordet.

”Förskollärare ska ansvara för att varje barn får använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar utveckling och lärande” (Lpfö18)

Onsdag: Utedag där barnen erbjöds olika aktiviteter ute på gården så som bygg och konstruktion, dans, målning och bowling.

Torsdag: Torsdagen bjöd på cykelutflykt till Pildammsparken där vi tog del av Barnens Konstutställning. Konstverken som är med i utställningen är har utgått och inspirerats från låtarna WOW, USCH och TILLSAMMANS som är en fortsatt process och en del av en demokratisk process – Barnens val – som barnen fått ta del av även i september 21 då de fick rösta fram vilken låt de tyckte mest om.

Det som står i fokus i Barnens val är artikel 12 barnkonventionen, barn har rätt att uttrycka sin mening, samt artikel 31, barn har rätt till lek, fritid, vila och kultur.

I inbjudan till barnens konstutställning stod det att låtarna är ”Musik i olika genrer med syfte att väcka förundran, gestalta känslor och att inspirera till konstskapande”.

Fredag: Veckan avslutades med teater ute på gården. Vi fick ta del av en dramatisering av Bockarna Bruse.

Innan lunch hade vi en gemensam reflektion tillsammans med barnen där vi pratade om konstutställningen och barnen fick berätta vad de hade för upplevelser och tankar om konstutställningen.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att lyssna på och reflektera över andras uppfattningar samt att reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar” (Lpfö18)

Vi önskar er en trevlig Valborg och helg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...