fredag 22 april 2022

Flamman- Grön Flaggvecka

Så är Grön Flagg- och Skräpplockarveckan till ända och den har bjudit på många roliga och lärorika aktiviteter för barnen. Alla kopplade till hållbar utveckling. I tisdags startade vi igång veckan med att samlas vid flaggstången där vi hissade flaggan och samtidigt sjöng "Upp, upp, upp". Det blev en väldigt stämningsfull och fin stund. Om ni vill kan ni gå in och lyssna på låten genom att söka på den. I tisdags begav vi oss också ut för att plocka skräp i Rönneholmsparken. Med handskar och påsar plockade barnen massa skräp och tillsammans fick vi ihop fyra påsar. Barnen konstaterade att det slängs mycket skräp i naturen och att det inte är bra för djuren. Vi har sedan tittat närmare på skräpet och sorterat det till de olika sopsamlarmonstren. 


Barnen har som sagt erbjudits olika aktiviteter ute på gården och vi har provat på fiskedamm, där barnen fick fiska upp olika sorters skräp som de sedan slängde till rätt sopsamlarmonster. En del skräp var lite klurigt att veta var det skulle slängas men Flammans barn, tillsammans med barn från andra kluster, samarbetade och hittade rätt! Några barn provade också på att skapa en maskrestaurang och en bivattnare. Andra aktiviteter som erbjudits är bowling, teater, skapande av skräpkonst och sång och musik.







Veckan avslutades med korv med bröd ute på gården och alla barn fick ett diplom och en medalj för ett väl genomfört skräpplockaruppdrag. Tänk vilka miljöhjältar barnen är!

Nästa vecka är det dags för konstutställning i Pildammsparken. Barnen har skapat ett härligt konstverk som alla varit delaktiga i från idé till färdigt konstverk. 

Trevlig helg!




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...