fredag 22 april 2022

Lysien- grön flagg

 

Grön flaggvecka.

Denna veckan har Rönneholms förskola haft en gemensam Grön flaggveckan. Barnen har erbjudit olika undervisningsaktiviteter både utomhus och på avdelningen. 

Veckan inleddes i tisdags med att vi hissade vår Grön flagg och sjöng sången "Upp" tillsammans. Efteråt plockade vi skräp som vi hittade på vår förskole gård. Barnen har även blivit erbjudna att se teatern där en trollkonstnär förvandlade skräp till nytt material. Exempelvis petflaska till en fleecetröja. 





      


Barnen har erbjudits fiskedamm. Där har de fått fiska upp olika sorters skräp och sedan sorterat det materialet de fick på kroken till rätt Sopsamlarmonster. 

En annan aktivitet som erbjudits i veckan är bowling med Sopsamlarmonsterna som käglor. Hur många och vilka Sopsamlarmonster kan du få ner med hjälp av en boll? 



Idag har vi avslutat Grön flaggveckan med att iordningsställa vår odlingslåda. Barnen hjälptes åt att fylla i jord i lådan sedan planerade vi potatis och vattnade. Nu ska det bil spännande och följa processen under våren/sommaren och hoppas på skörd. 


Grön flaggveckan avslutades med att barnen fick ett gemensamt diplom för att uppmärksamma deras insats med att plocka skräp på gården och sortera det till rätt sopsamlarmonster för att kunna återvinna skräpet.

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

• förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,

• förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling,

• förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,

 Arbetslaget ska

• skapa förutsättningar för barnen att förstå hur deras egna handlingar kan påverka miljön och bidra till en hållbar utveckling, 

(Förskolans läroplan, Lpfö98)






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...