fredag 1 april 2022

Metallika vecka 13

Måndag och tisdag: Vi har haft gemensamma aktiviteter inom klustret, där vi erbjudit barnen högläsning och skapande/målande. 

Onsdag: Vi delade in barnen i två grupper, där ena gruppen programmerade bee-bot på vår egenskapade bee-bot-matta med QR-koder. Barnen var delaktiga i att skanna koderna med hjälp av lärplattan/telefonen, där det visades flaggor, från barnen föräldrars hemländer. Aktiviteten är inom Läslyftet, där vi just nu arbetar med interkulturellt förhållningssätt, vilket innebär hur vi förhåller oss till varandra i möten mellan olika kulturer som inte är etniskt betingade. 

Den andra gruppen var ute på gården och blev erbjuden målning på staffli. 

Barnens ord:

"Det är min"

"Vilken är min?"

"Jag går två"

"Gul och blå"

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp"

"både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska"

Förskollärare ska ansvara för att varje barn...

"får använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar utveckling och lärande"


Torsdag: Den grupp som inte hade aktiviteten i onsdags, hade den idag och resterande hade djur och natur-aktivitet ute på gården med böcker om olika djur. 

Vi har också skapat en flerspråkighets-vägg, med barnens föräldrars hemländers-flaggor, samt barnens egenmålade flaggor och hur man säger "hej" på de olika språken. 


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska"


Fredag: Vi gick till Lekängens lekplats och där åt vi frukten också. Där åkte vi rutschkana, gungade för fullt och lekte i sandlådan. Vi såg också blommor på marken- påskliljor. Vi frågade vilken färg har påskliljorna- "GUL". 🥀

 

Trevlig helg önskar vi på Metallika!



Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...