fredag 29 april 2022

Flamman- Pildammsparken

I onsdags cyklade vi till Pildammsparken för att titta på konstutställningen och vårt fina hjärta. Det var en stor blandning av konstverk och barnen tyckte det var roligt att kika runt. Som ni kanske minns startade arbetet med "barnens val" redan i höstas då barnen fick möjlighet att rösta på tre olika låtar, "Wow", "Usch" och "Tillsammans". Därefter var var det ljusmanifestationen "Tusen lyktor" som ämnade att belysa Barnkonventionen. Slutligen nu i april mynnade arbetet ut i denna konstutställning och efter en demokratisk omröstning valde Flamman att skapa ett hjärta av glasburkar med blommor runt om. Samtliga barn har varit delaktiga i processen och detta genom att komma på idén, måla burkar, måla träplattan, skapa blommor och limma fast burkarna. 

När vi gick runt och tittade på konsten fick ett barn syn på en av dem som sjunger låtarna. Vi stannade och pratade med honom som blev väldigt glad för att vi kände igen honom!

 




Här är Flammans fina bidrag!

Hoppas ni får en härlig helg och Valborg!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...