fredag 1 april 2022

Lysien hänt i veckan V.13

V. 13 
 Under denna vecka har vi erbjudit barnen många olika aktiviteter både inomhus och utomhus. Sång och musik och rörelse. Barnen cyklade, lekte i sandlåda och klättrade på kullarna. Några barn låtsades att dem lagade soppa och sålde den i kiosken på gården och enligt barnen kostade 10 kr. Inomhus  på avdelningen sålde barnen frukt och grönsaker och kaffe och däremot frågade vi barnen om man fick betala pengar?? . Då svarade dem att det kostar 2 kr.  Sådana låtsas lekar är bra för barnens utveckling och dem kommer att använda dessa i vuxen ålder.Några äldre barn har gjort armband och halsband och då kommer barnen att utveckla sin finmotorik och deras koncentration blir bättre. 




Genom sagopedagogiken kan barnens nyfikenhet, fantasi och kreativitet tas tillvara
.


Vi har erbjudit barn tre olika folksagor, Askugen, Guldluck och tre björnarna och rödluvan. Diskussioner dök upp samt funderingar kring sagorna. Barnen fick möjlighet att fortsätta sagoarbetet genom att berätta sagor och leka rollekar och dramatisera själva. Detta märks tydligt i barnens lek! Sagoarbetet ger stora möjligheter till språkutveckling hos barnen. De återberättar och skapar egna sagor och kanske ritar egna och använder sig av dessa i deras berättande .Barnen har även med hjälp av digitala verktyg skapat berättelser. Barnen har skapat figurer av lera som sedan fått liv genom en app. I appen kan barnen animera dina lerfigurer och spela in ljud.


Vi har även under veckan erbjudit lustfyllda språksamlingar. Vi har ett hav där det finns fiskar. På fiskarnas baksida finns uppdrag så barnen får fiska upp en fisk och vi läser sedan tillsammans uppdraget dom de ska göra. Tex "stå på ett ben" sjung sången" blinka lilla stjärna ". 






Skapande :

Vi har haft skapande tillsammans med våra barn i ateljén. Barnen tittade på en bild på shiraff och målade sin egen Giraff. Barnen var mycket intresserade av att måla. Barnens fin motorik och koncentration utvecklas och dem kommer att lära sig namnet på djur och på färger de målar.






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...