fredag 22 april 2022

Vecka 16

 

Vecka 16

Den här veckan har vi haft grön flagg vecka den har varit fylld med aktiviteter. Barnen har erbjudits olika aktiviteter  på gården.

Tisdag: Grön flagg veckan inleddes med att hissa flaggan och därefter hade vi utelek





Onsdag: Barnen kollade på teater som handlade om återvinning. Efter teatern gick vi över till lilla gården där barnen fick göra en egen maracas med hjälp av toarullar och pärlor. Efter mellanmål gick vi ut och lekte i det fina vädret.





"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla
 
förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,"


Torsdag: Var det vår tur (Farao) att gå ut och plocka upp skräp vi hittade ute i naturen. Vi tog en runda i närheten av förskolan och plockade upp så mycket skräp vi kunde. Barnen tyckte det roligt men lite jobbigt för det fanns för mycket skräp på marken.



"Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

förståelse för hur människors olika val i vardagen kan bidra till en hållbar utveckling,"



Fredag: Gick vi ute tillsammans med barnen och hade utelek, en grupp gick iväg och hade skapande inför konstutställningen där de skapade lavalampa. Vi avslutade dagen med att äta mellanmål ute i det vackra vädret. Till mellanmål serverades korv med bröd.

 

Vi önskar er en trevlig helg

Hälsningar

Personalen på Farao.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...