onsdag 27 april 2022

Vi bowlar än! och vädret får oss att vilja vara ute heeeela dagen :)

Under grön flaggveckan erbjöd stubben bowling med sopsamlarmonsterna. Det var en populär aktivitet som var svår att avsluta när det var lunchdags så vi behöll käglorna och bollen (klotet) för att kunna fortsätta erbjuda aktiviteten.

Idag var en dag då alla barn ropade UTELEK!!!!! Jag förstår dom fullt ut, solen skiner och det är torrt så varför sitta inomhus då? Vi tog ut bowlingen och hade undervisning utomhus istället. Barnen övar på att förstå regler, vänta på sin tur och ställa i ordning till nästa person i kön. Vi övar också enkel matematik, man har två kast på sig att få ner kloten sen är det nästa persons tur. Vi övar också på att förstå varandras olikheter och att allas motorik inte är lika långt utvecklad. Barnen hejar på varandra och hjälper varandra så att det ska vara roligt för alla. När dom var nöjda gick dom vidare till annan aktivitet på gården. Många andra barn var nyfikna och slöt upp i bowlingen. Äldre hjälper yngre och samspelet är fint att se.

I ett av handelshusen på gården öppnade några affär! Jag jagade en kassaapparat för att komplettera leken men när jag fick fatt i en så hade barnen tröttnat för denna gången. Istället hade Batman startat förskolekörens sånger i högtalaren och några drogs dit för att öva tillsammans med övriga femåringar.

Det blev en härlig och innehållsrik förmiddag på gården som fortsatte efter lunch.




Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...