torsdag 14 april 2022

Vecka 16: Du är förälder till en skräpplockarhjälte!

Vecka 16 är det dags för Rönneholms förskola att vara med i skräpplockardagarna som anordnas av Håll Sverige Rent. Här kan ni läsa mer om skräpplockardagarna. Förskola | Håll Sverige Rent (hsr.se)

Vecka 16 kommer också att vara en ”Grön Flaggvecka” då vi har olika läraktiviteter ute på gården kopplade till vårt utvecklingsområde ”Hållbar utveckling”.

Rönneholms förskola är Grön Flagg certifierade vilket innebär att vi varje år redovisar hur vi arbetar med tre utvecklingsområden. 2021/2022 arbetar vi med ”Djur & Natur”, ”Skräp & Avfall” och ”Flerspråkighet”. För att få hissa den stora Grön Flagg flaggan måste förskolan/skolan vara certifierad. Här kan ni läsa mer om detta: gronflagg_a5_broschyr.pdf (hsr.se)

De aktiviteter som kommer att erbjudas på gården (onsdag, torsdag och fredag) är bland annat teater, fiskdamm med skräp att sortera, bowling med sopsamlarmonster, maskhotell och bivattnare, musik, tillverkning av skyltar och skräpkonst.






 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...