fredag 22 april 2022

Prassel vecka 16

Tisdag: Vi mjukstartade på Grön Flagg veckan med flagghissning med sång och musik kl 9:30. Därefter lekte barnen på gården. 

Onsdag: Onsdagen bjöd på en stor samling där hela förskolan var tillsammans ute på kullen. Vi fick kolla på en teater som handlade om återvinningsmaterial . Efter det skapade barnen egna maracas av toalettrullar och pärlor. 


Torsdag : Skapandet av maracas fortsatte ute på gården även idag då vi i vårt kluster ansvarade för denna station under veckan. Barnen fick även vara med och delta i olika stationer ute på gården som de andra klustren erbjöd. De stationer som fanns att testa ute på gården var fiskdamm (barnen fick fiska upp skräp och sedan sortera/lägga det i rätt återvinningskärl), skapande av en tavla med hjälp av skräp som barnen hittade ute på gården, bowling med PET-flaskor (olika sopsamlarmonster på varje "kägla", dans och musik.




Eftermiddag: Barnen tittade på en introduktionsfilm innan lunch inför fredagens skräpplockning.


Fredag: Vi avslutade veckan med skräpplockning och rörelse samt fri lek i Rönneholmsparken. Tillsammans sorterade vi och samtalade om vilket material skräpet var gjort av och sedan slängde vi det i rätt sopkärl. Därefter fick barnen leka en stund på Skogslekplatsen.



Innan lunch fick barnen varsin medalj och ett diplom för sin fina insats denna vecka.


Till mellanmål bjöds det på korv med bröd ute på gården.


Tack för denna vecka och trevlig helg! 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...