onsdag 20 april 2022

Lysien

Hänt i veckan v. 15
Programmering
Denna veckan har vi erbjudit olika undervisningstillfällen med programmering i fokus. Vi har använt oss både av digital programmering med vår bee-bot som är ett bi som barnen med hjälp av pilar kan förflytta på olika sätt. Här har barnen fått utforska hur de genom att ge biet olika kommandon med pilarna kan programmera biet dit de vill. De har byggt olika banor där biet har förflyttat sig till olika djur. Barnen har även provat analog programmering där barnen med hjälp av pilar på marken fått förflyttat sig i pilarnas riktning. I vårt kapprum har vi utformat en lärmiljö där barnen kan följa pilarna till olika stationer ex. läshörna, till dörrarna som kommer från boken "Knacka på" eller till en vägg där barnen kan mötas och samtala om olika bilder.


Bakning:
Några av barnen har bakat fruktmuffins. Då fick barnen möjlighet att samarbeta, räkna, mäta och smaka på ingredienserna. Dessa muffins avnjöts sedan till mellanmål i torsdags. 






I tisdags var vi i Rönneholmsparken och plockade nerfallna kvistar som vi tog med oss till förskolan och skapade ett gemensamt påskris av. 
 


Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...