fredag 8 april 2022

Farao v.14

 


Måndag: En grupp var ute och lekte. Ute gick barnen runt och grävde upp ”ogräs” och lade det i en låda. Resten av barngruppen var inne och lekte med lera och hade skapande.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

 nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära”

Tisdag: En barngrupp gick ut och hade utelek, resterande barngrupp var inne och åkte på en upptäcktsfärd  till Brasilien. Gruppen som var ute och lekte blev erbjudna aktiviteter som skapande och ritning.

Onsdag: gick en grupp ut och hade utelek en grupp hade språkundervisning där de fick lära sig  ord som ”jord, sol, vatten, kruka och böna” på olika språk. Barnen fick lära sig de olika orden på tyska, engelska och arabiska.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

 både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska,”

Torsdag: En grupp barn gick ut och hade frilek i det fina vädret, den andra gruppen var inne och hade gympa och rörelse aktivitet och den tredje gruppen projicerade sagan ”aja baja Alfons Åberg”

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla

intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa”

motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,”

Fredag: Idag var en lugn dag vi började dagen med samling och därefter fick barnen välja vad de ville göra några barn ville gå ut och cykla de andra valde att stanna inne och leka inne tillsammans med en pedagog.








Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...