fredag 29 april 2022

Metallika vecka 17

Denna veckan välkomnar vi ett nytt barn som börjat på Metallika. Vi började veckan lugn med en härlig utevistelse på gården där barnen blev erbjuden bygg och konstruktionslekar samt fri lek. 

Under tisdagen, var vi hela gruppen ute på gården och hade vår zons-aktivitet (Metallika har tisdagar), där vi erbjöd barnen måla/skapande. Därefter gick en grupp med en vuxen och en grupp från Farao och med en vuxen till lugna gården (baksidan av förskolan) och hade aktiviteter. 

I onsdags hade vi en barngrupp inne och gjorde en programmerings-aktivitet inom Läslyftet. Vi har tidigare gjort aktiviteten med översättningsordet "hej" på barnens olika modersmål. Denna gång vidareutvecklade vi den och översatte ordet "hej då" tillsammans. Barnen är väldigt nyfikna och frågvisa kring färgerna på flaggorna och vems flagga det är. De imiterar och upprepar ofta orden och vi ser en förundran hos dom.

Barnens ord:

"Det är samma flagga"

"Good bye"

"hejdå som adiós"

 Resterande grupp var ute och letade efter djur och samtalade kring djur och natur.  

Torsdagen bjöd på härligt väder igen och vi började dagen med att ha samlingen ute på lugna gården, där vi läste "Lilla frö" och samtalade kring vad frön och växter behöver för att kunna växa. Vi tog med våra laminerade bildstöd med takk-tecken på orden "sol", "jord", "vatten" och "brun". Barnen var väldigt delaktiga och ville hjälpa till med att först rensa ogräs i pallkragen och därefter sätta ner fröna med fingret. Vi tog med en mindre vattenkanna så barnen också kunde få vattna det vi planterat. Vi planterade paprika och squash i pallkragen och blommor och ärtor i andra krukor. Det blir spännande att få följa processen. 

 

Vi besökte konstutställningen i Pildammsparken i fredags. Vi tog bussvagnarna dit och såg alla fina konstverk som Malmö Stads förskolor skapat. Vi stannade en stund och tittade på Malmö stads förskolors konstverk. Vi stannade vid Rönneholm förskolas plats och åt frukten där.




Trevlig helg i solen, 

önskar vi på Metallika! 🌞

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...