torsdag 14 april 2022

Flamman önskar Glad Påsk!

Under veckan har vi provat på digital programmering. Till hjälp hade vi vår Bluebot som många barn (och vårdnadshavare) redan är bekanta med. För er som inte vet är Bluebot en liten robot som barnen kan programmera med några knapptryck. Den kan gå framåt, bakåt, vända sig åt höger samt vända sig åt vänster. Förskolan har Digitalt meningsskapande som utvecklingsområde och för en del barn ligger fascinationen i att utforska robotens knappar. Vad händer om jag trycker på den här pilen? För några barn blir utforskandet istället att få roboten att gå dit man vill. Hur många gånger behöver jag trycka på pilen för att den ska gå till delfinen? Vilket håll ska jag svänga för att komma till fjärilen? Det blev ett gemensamt lärande då barnen hjälpte varandra att förstå och att räkna så att roboten gick dit de önskade. 

Idag, torsdag, hade vi en aktivitet kopplad till flerspråkighet. Amal kom på besök och läste än en gång ur boken "Idrottsdag i djungeln" på persiska. Vi lyssnade också på välkända sånger där de sjöng på persiska. Barnen kände igen melodin och kunde sjunga med, dock på svenska. Vi dansade också till olika djur som finns representerade i boken. Hur dansar vi som en apa? Kan vi smyga som en tiger?  

Med hopp om en solig långhelg önskar vi på Flamman Glad Påsk! 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...