fredag 18 februari 2022

Återvinning på stubben

På fredagen var vi runt i huset med sopsamlarmonsterlådor och samlade in lite "mat" till våra sopsamlarlådor. Bla en pantflaska till Pantomen, Torkad målarfärg till Farao, metall till Metallika, toalettpapper till Towalett, en udda strumpa till Textilia, ett batteri till Batman, osv.

Vi har byggt upp förskolan med de olika klusterna i en hylla. Där får sopsamlarmonsterna stå med sin "mat" för att mer konkret visa vad som tillhör vilket monster.

Rönneholmsföskola arbetar med hållbar utveckling och grön flagg. Vi synliggör och arbetar intensivt med sortering och återvinning. Barnen har visat på en stor kunskap av vad som tillhör vilket monster och det var roligt att vara med när dom pratade om vilket skräp vi önskade och varför.




Idag har barnen även fått reflektera över veckan i sina böcker. Alla närvarande barn valde Pyjamaspartyt! Det har varit roligt att höra från barn, personal och vårdnadshavare om våra barns glädje över partyt! 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...