torsdag 10 februari 2022

Så håller vi förskolan fortsatt fri från smitta

Till dig med barn i Malmö stads förskolor
Så håller vi förskolan fortsatt fri från smitta

 

Stort tack för ditt stöd och samarbete under den tuffa tid som har varit. Nu blickar vi framåt och ser fram emot att kunna träffas mer.

Pandemin har gått in i ett nytt läge och efter beslut från Folkhälsomyndigheten och regeringen är många restriktioner nu borttagna.

Sedan pandemin började har vi utvecklat erfarenhet och skapat rutiner för att hålla ner smittspridning av smittsamma sjukdomar. Kunskaper som det gäller att ta tillvara på. Malmö stads förskolor kommer att utvärdera och behålla valda rutiner som minskar risken för smittspridning. Förskolorna har olika förutsättningar och därmed kan även fortsatta rutiner variera.

Det är fortsatt viktigt att du som vårdnadshavare vet vad som gäller på ditt barns förskola, så att vi kan hjälpas åt att hålla förskolan fri från smittsamma sjukdomar. Fråga personalen om du är osäker.

Det här gäller på alla Malmö stads förskolor

·       Friska barn är välkomna till förskolan. Om någon i hemmet är sjuk behöver barnet inte stanna hemma.

·       Den som är sjuk ska stanna hemma. Detta gäller oavsett om barnet får symptom på covid-19 eller annan sjukdom.  Innan ditt barn kommer tillbaka till förskolan ska barnet känna sig friskt och ha varit feberfritt i ett dygn.

·       Efter sjukfrånvaro kan barnet komma tillbaka till förskolan när det är friskt och orkar med de vanliga aktiviteterna på förskolan. Tänk på att en dag på förskolan kan vara mer ansträngande för barnet än om det är hemma.

För mer information läs gärna på 1177.se eller Folkhälsomyndigheten.

 

Med vänlig hälsning,

Förskoleförvaltningen, Malmö stad 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...