fredag 4 februari 2022

Lysien




 Hänt i veckan v. 5

Under denna veckan har vi erbjudit barnen många olika aktiviteter. Vi har haft rörelse och musik inomhus och utomhus. Vi har haft bokläsning vid olika tillfällen under veckan. Barnen har visat stort intresse för bokläsning och genom högläsning lär barnen många nya ord och deras ordförråd ökas. 



Skapande 

Vi har haft skapande tillsammans med barnen. Barnen fick måla i ateljén och valde olika färger som blå, röd, gult och vit. Barnen var mycket intresserade av att måla på sina händer och gjorde hand avtryck. Dem utforskade genom att blanda färger och tyckte att det var roligt att måla.




Vi har även tillverkade gungande båtar tillsammans med äldre barnen och dem fick klippa och klistra. I detta skapande pratade vi om matematik räknesätten och olika former som små och stora cirklar. Barnen upptäckte att båten är rund därför den gungade fram och tillbaka. Barnen visade stort intresse för detta skapande. Barnens fin motorik utvecklas genom skapande. 







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...