torsdag 24 februari 2022

Flamman- veckan som gått

Ännu en spännande och lärorik vecka på Flamman är till ända och den har bjudit på många roliga undervisningssituationer. Vi har arbetat vidare med havets djur och barnen har skapat en blåval av kartong och silkespapper. Det blev ett fint samarbete mellan barnen som fick träna på att turas om att limma och sätta fast det blå silkespapperet. Vi reflekterade över den fakta vi lärt oss om blåvalar och barnen verkar vara mest fascinerade över att dess hjärta är lika stort som en bil! 


I tisdags dansade vi som olika djur till låtar som barnen valde. Bl. a simmade vi som fisken, hoppade som apan, slingrade oss som ormen och smög som tigern. Denna aktivitet var så populär att vi tog ut en högtalare och fortsatte utomhus. Väl utomhus gick vi också på tigerjakt tillsammans med personal från Pantomen. Detta är också en rörelselek där vi tränar på motoriken genom att smyga, hoppa, snurra och stå på tå.

Som ni kanske minns fick barnen i höstas rösta på tre olika låtar i "Barnens val" där den låt som fick flest röster vann. Arbetet med "Barnens val" fortsätter nu och som avslutning kommer det att mynna ut i en konstutställning i vår. I veckan fick vi en inspelad hälsning från arrangörerna där vi fick reda på att vi tillsammans ska skapa ett konstverk som kommer att ställas ut i Pildammsparken. Vi pratade om vad konst egentligen är? Hur ska vårt konstverk se ut? Barnen började direkt komma med förslag och verkade sugna på att börja skapa direkt. Dock får vi vänta ett tag till. Ända till knopparna slår ut på träden och det är varmare utomhus!





Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...