torsdag 24 februari 2022

Batman-Bondgårdsdjur

I vårt arbete med vår projekt ” Djuren på bondgården” har vi påbörjat en reflektionsvägg med bilder Detta gör vi för att synliggöra för barnen det de visat intresse för ock erbjuda de en mötesplats att reflektera över enskild och med oss pedagoger.



I veckan har vi erbjudit barnen skapande med återvinningsmaterial som skokartong toalettrullar, engångshandskar, glasspinnar och bomullstussar. Vi skapade olika stationer där barnen utifrån intresset valde vilken station de ville vara på. Barnen skapade en mjölkko, ko med handavtryck ock får.


Under dagens lopp kommer barnen och känner på kons spenar och försöker mjölka. Mötesplatsen bjuder in till samtal och frågor. Hur mycket mjölk en ko kan ge och de förundrar sig över att kon har 4 magar ,varför?




I undervisningen om fåren har vi börjat läsa boken ” Tekla och fåren”.
I boken följer vi Tekla under ett så kallat fårår  där årstidernas skiftningar och arbetsuppgifterna på gården följs åt.
Barnen lyssnade uppmärksamt och ville veta vad brunstig och dräktig var.


Eftersom många av barnen aldrig varit på en bondgård tidigare har vi planerat att cykla i omgångar till Almgården där de kan möta olika bondgårdsdjur.

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...