fredag 11 februari 2022

Flamman- havets djur

Förra veckan välkomnade vi ett barn till Flamman och barngruppen består nu av 15 fantastiska barn!
Vi har arbetat vidare med "havets djur" och barnen erbjöds en aktivitet där de målade havet på ett stort papper. Genom denna aktivitet fick barnen möjlighet att träna på sin koncentrations- och samarbetsförmåga. Detta genom att tillsammans måla så att färgen täckte hela pappret. Vi har också påbörjat att skapa olika havsdjur och först ut blev bläckfisken. Med hjälp av sina händer skapade barnen härliga bläckfiskar. Vi upptäckte dock att handens fingrar bara räckte till fem bläckfiskarmar. Hur många armar har egentligen en bläckfisk? Kanske de andra gömmer sig bakom? 


I dagens samling kopplade vi samtalet om havets djur till hållbar utveckling. Vi pratade om all plast som finns i våra hav och hur det hamnar i haven. Vad händer med alla fiskar och andra djur som lever där? Vi tittade på några bilder som visade plast i havet och några av barnens reflektioner kring detta blev:

"Då kanske djuren fastnar i det"
"Man kan ta sönder det de fastnar i"
"Dela det"
"Tex en dykare som har en kniv"

Vi kom fram till att det bästa är att slänga allt skräp i papperskorgen så att det inte hamnar i havet!

  

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...