onsdag 2 februari 2022

Flamman- sjukhusmiljö

I veckan har vi påbörjat en ny miljö inne på Flamman, nämligen en sjukhusmiljö. De senaste veckorna är det många barn som har lekt sjukhus och för att utveckla leken vidare skapade vi denna miljö tillsammans med barnen. Vi valde ut bilder på datorn som barnen sedan hjälpte till att sätta upp. Vi skapade också en sjuksäng och ett väntrum. I rolleken kan vi se ett fint samspel mellan barnen där de turas om att vara patient och doktor. Vi vuxna är också med i leken genom att vara patienter.
De har kommit på kreativa lösningar som att de använder sina strumpor som handskar och sätter en plastlåda på huvudet som visir. Om det är någon som brutit benet får man sitta i rullstolen (dockvagnen). 

Rolleken ger barnen möjlighet att använda sin fantasi, imitera omvärlden och bearbeta sina egna erfarenheter. I leken tränas också motorik, kommunikation, samarbete och problemlösning.






 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...