fredag 25 februari 2022

Lysien

 Hänt i veckan v. 8

Denna veckan har vi haft rörelse och musik tillsammans med barnen både  inomhus och utomhus. Barnen var med och rörde på sig. Genom rörelseaktiviteter lär sig barnen sånger och många nya ord och detta är språk utvecklande arbetssätt  på förskolan. Även blir barnen medveten om sina kroppsdelar och koordination när dem rör på sig.



Skapande 

Vi har haft skapande med våra äldsta barn. De fick blanda sina favorit färg och målade på ett gammalt flygplan i vår ateljén. Ett barn målade en rosa flygplan och sa att " det är jag och min pappa som sitter i flygplanet och vi åker till Spanien." 









Bygg och konstverk i samband med vår resa till Italien 

Under denna vecka har vi haft skapande med hjälp av tegelstenar  och lim tillsammans med några av våra yngsta och äldsta barn. Vi har pratat med barnen om Colosseum i Italien och berättade för barnen att där spelade man teater. Barnen blev intresserad av bilden på Colosseum och små tegelstenar som vi hade tagit fram. De byggde då sina torn och  Colosseum med hjälp av lim och små tegel stenar. 




Ett barn byggde Colosseum med hjälp av kaplastavar  och magnetiska plattor. 






En grupp har även varit på utflykt till Rönneholmsparken i torsdags där vi hittade en träddunge som vi lekte i. På vägen tillbaka till förskolan såg vi två lejonstatyer. Detta inspirerade till att göra rörelseramsan "lejonjakten" tillsammans. 













Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...