måndag 12 september 2022

Hänt i Lysien V 36

 Hänt i veckan v. 36

ar vi ute på gården på förmiddagen och många av barnen utforskade vår rutschkana som har öppnat upp igen! Några utforskade även att glida nerför konstgräset som är bredvid som inte glider så fort för att få lite mer friktion så att en inte glider så fort nedför lutningen.


I tisdags var det val-dag i "Barnens val". Ett sätt att lyfta barns delaktighet och att göra alla barns röster hörda. Idén syftar till Barnkonventionen artikel 12 Åsiktsfrihet och rätten att bli hörd samt artikel 31 Barns rätt till lek och kultur. Barn behöver få leva, uppleva och göra demokrati! Glädje, magi och estetik är 3 värdeord som vi vill ska finnas närvarande genom hela resan. Låten Mitt hjärtas språk ligger till grund för årets val. Barnen går till val och gör sina röster hörda genom att rösta på 3 olika uttrycksformer- Lera, Dans, Måleri. 

Vi samlades i samband med fruktstunden och berättade hur det går till vid en röstning. Att alla barn får välja vilken uttrycksform de tycker mest om och helst vill fördjupa och använda sig av på förskolan. Barnen fick ta ett kort som symboliserade sitt val och lägga i vallådan. 




C





Vi har några barn pysslat och några har varit i ljusrummet och utforskade miljö där. 







Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...