fredag 16 september 2022

Metallika vecka 37

Måndag: Vi startade veckan med att gå ut och hade utelek på gården i klustret och hade musik och rörelse.

Tisdag: Vi delade in barngruppen i tre grupper, där ena gruppen gick till ateljén och målade, andra gruppen läste böcker i biblioteket, där de fastnade extra mycket för boken "Kurran och pigan räddar en liten". Den tredje gruppen hade programmering med blue-boten på kartan. 

    


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans"

"intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa"

Förskollärare ska ansvara för att varje barn...

"får använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar utveckling och lärande"

Onsdag: Vi var ute under förmiddagen och hade lek på på gården tillsammans med Farao. 

Torsdag: Vi började morgonen med en sångsamling med nya leksaksdjur. Vi fortsatte dagen med att gå ut till lugna trädgården för att plantera palettblad. Barnen hjälpte till att hälla i jord i krukan och plantera. Vi tog ut boken Castor odlar, där vi gick igenom vad man behöver för att plantera. 

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen"

Fredag: Vi var i rörelserummet och började med att dansa till sånger på Bolibompa baby. Därefter blev det mini-röris till Bamse. Sen fick barnen leka fritt och det spelades mycket musik, bland annat trumma, maracas och ägg. De åkte rutschkana, rullade bollar och balanserade på balansplattor. 

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande"


Vi vill passa på att påminna om att det är verksamhetsutvecklingsdag på måndag nästa vecka och förskolan är därför stängd. Vi ses igen på tisdag och trevlig helg, önskar vi på Metallika!

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...