fredag 2 september 2022

Metallika vecka 35

Måndag: Vi har påbörjat arbetet med Barnens val, där vi lyssnat på sången "Mitt hjärtas språk". Vi tog fram ett stort papper och målade ute på gården tillsammans i hela klustret. Vi kommer att erbjuda barnen tre olika uttrycksformer, vilka är måla, lera och dans. Barnen kommer att rösta på en av dessa former under vecka 36, och där 5 åringarna kommer att lämna alla förskolans röster i valbussen som kommer. Ni får gärna lyssna på sången hemma tillsammans med ert barn, bara skanna QR-koden. Till våren kommer vi att ha en konstutställning i Pildammsparken, där barnen kommer att vara med att skapa konst utefter barnens visade intresse. 

Text & Musik Malin Bejram Ellstöm & Kalle Kronhamn

LERA

DANS

                                                                           MÅLERI

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans"

"förståelse för demokratiska principer och förmåga att samarbeta och fatta beslut i enlighet med dem"


Tisdag: Vi var i rörelserummet och hade miniröris och Friskis & svettis. Vi utforskade också instrumenten och ruschkanan. Under eftermiddagen läste vi en ny bok vi har fått på avdelningen som heter Rätt lätt- om barnets rättigheter. 

Onsdag: Under onsdagen hade vi utelek på gården. Vi utforskade både den lilla gården samt den stora gården. Barnen lekte i sandlådan, gungade, spelade boll, cyklade och gick balansgång på stubbarna. 


Torsdag: Vi delade in barnen i två grupper, där den stora gruppen åkte hissen upp och hade green-screen och andra mindre gruppen hade utelek på gården. Vi samtalade om källkritik, om vad som är på riktigt/låtsas. Vi tog bilder på barnen, där det såg ut som att barnen är på en annan plats än den riktiga, det blev bland annat i havet, på en pall och i en frukt. Vi använde oss också av leksaksdjur på det gröna lakanet, där det såg ut som att djuren simmade eller gick på vattnet. Vi har visat bilderna vi tog på ert barn, när ni kommit och hämtat. Barnen tyckte aktiviteten var superkul, så det var väldigt lyckat. Vi kommer att fortsätta arbetet med green-screen så att alla barn får möjlighet att ta del av det och vidareutveckla aktiviteten. 


  

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla...

"intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa"


Fredag: Vi tog bussvagnarna och gick till Brandbilslekplatsen. Barnen uppskattar den lekplatsen mycket och vill gärna sitta i brandbilen och styra ratten. Många av barnen är mycket inne i fordonslekar medan andra drar sig mer till gungorna och klätterställningen/rutschkanan. 

Vi vill också påminna er som inte lämnat in barnkorts-lapparna än, att göra det under nästa vecka, då det är viktigt att vi har rätt information.


Vi tackar för denna vecka och önskar er en trevlig helg! 

Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...