fredag 16 september 2022

Plastis v 37

                                      Sammanfattning av veckan som har gått 

Vi skulle fortsätta vårt arbete med mjölkkartongerna men blev besviken när färgen trillade av. Vi bestämde att vi ska göra om det en annan dag och testa en annan metod för att se om det håller.


Även denna vecka har vi varit i rörelserummet där vi testade en ny yogaposition, Fjärilen! Här övade vi vår balans, koordinationsförmåga samt kroppsuppfattningen när vi satt med fötterna mot varandra och händerna vid pannan som känslospröt.   
 "Jag är en rosa fjäril" "Men min älsklingsfärg är lila"

På onsdagen tog vi promenadbandet och bussvagnen på tur i Rönneholmsparken. Trots detta är andra gången vi är ute och promenerar med bandet så upplever vi att barnen förstod att vi ska hålla i repet. Det gick väldigt bra, något vi lade märke till när barnen påpekade att vi vuxna inte får släppa taget. 
 
Torsdag förmiddag bar det av till stranden med våra cyklar.
Efter en fruktstund i blåsten tog vi och hämtade sand. Vi alla fick känna på den. 
"Den är mjuk"
"Kall"
"Våt"



Äntligen kunde vi börja använda vår nya gula lera. Vi började leta efter saker som var gult runtomkring oss och fann mycket. Med endast våra händer som verktyg försökte vi göra citroner. Vi använder vår finmotorik när vi rullar och trycker med fingrarna. Sedan använde vi olika gula material för att se om vi kunde sätta mönster i leran. Däcken på bilen gjorde raka linjer.
Vi utmanades även att hitta ett fel på bordet. Några tog bort bilen direkt medans någon annan sa att citronen skulle bort för att den använder man inte med leran.






Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...