fredag 9 september 2022

Plastis v 36

Under veckan har vi delat upp oss i mindre grupper för att ge bra förutsättningar till att skapa goda relationer samt för att erbjuda våra olika miljöer i huset.

Uppe på taket har vi erbjudit bygg med de stora mjuka legobitarna. Vi benämnde färg och geometriska former. Några av barnen ville bygga en trappa och hade egna teorier på hur detta skulle göras. 


I en av våra ateljéer återanvände vi mjölkkartongerna och målade dessa gröna, ni får se längre fram vad vi ska använda dom till.





Vår gamla lera hade gjort sitt så det var dags att skapa en ny. Vi hjälptes åt med ingredienserna för att sedan räkna med olika enheter såsom deciliter och matsked samt antal.  Tillsammans bestämde vi att leran skulle bli gul men sedan var det någon som vill ha färgen blå så vi rörde ihop en sats lera till. Fascinerande var det när oljan mötte vattnet och vi lade märke till att oljan blev som bubblor. Vi passade även på att testa våra smaklökar, vi smakade på saltet och mjölet. Tyvärr kunde vi inte börja använda leran då den var väldigt varm.







Under några uppevilor har vi varit i rörelserummet där vi har slappnat av till lugn musik och sett på projektorn. Vi har drömt oss till havet med dess olika djur men även till skogens miljö. En del frågeställningar har kommit upp under tiden vi sett de olika miljöerna. Som tex vad äter en bläckfisk? "Sand" var där någon som trodde.

Efter barnen vaknat har vi haft lek och gymnastik i rummet.


Trevlig helg/ Plastis




















Språkliga undervisningar

SPRÅKLIGA UNDERVISNINGAR Vi har kommit en bit in i boken, Spionkatterna där vi lyfter olika ord som kan vara svåra men vi öppnar även upp ...